Kollaaž

Foto: 10x Jaan Heinmaa, Daisy Lappard, Eva Palu, Pixabay, Hele-Mai-Alamaa, Vivika Nõmme
Toiduuudised
20. veebruar 2023, 16:53

10 SUUS SULAVAT RETSEPTI | Head muffini või tassikoogi päeva!

Pole just palju ettekäändeid vaja, et lubada endale üks mõnus, hõrk, mahlane küpsetis, olgu see siis keeksi, muffini, tassikoogi (ingl k: cupcake) või mõnel muul hõrgul kujul. Aga just täna peetakse maailmas ametlikult muffinite päeva!

Tassikookide ajalugu ulatub tagasi vanale heale Inglismaale, kus neid nimetati haldjakoogikesteks. Esimene päris tassikoogi ehk cupcake´i tegemisjuhis ilmus aastal 1796 Eliza Leslie kokaraamatus.
Inimesed võtsid tassikoogid väga hästi vastu. Enne seda olid koogid pigem ühes suuremas tükis ja neid tuli jagamiseks lahti lõigata. Idee omaenda personaalsest küpsetisest tundus eriliselt mõnus ja ahvatlev. Tassikoogid ongi saanud nime selle järgi, et neid küpsetati pisikestes vormides, portsjonikaupa.  
Hilisematel aastatel muutusid tassikoogid eriti uhketeks ja toretsevateks. Järjest rohkem tekkis neile suhkrurikkaid kaunistusi, nagu erinevad võõbad ja täidised.
Õnneks on viimasel ajal hakanud tassikookide sisu muutuma tervislikumaks – näiteks on osa jahust ja suhkrust asendatud riivitud magusapoolse köögiviljaga, nagu peedi või kõrvitsaga.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99