Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
7. mai 2019, 18:31

HOOP MASKULIINSUSELE? Mehed häbenevad vegantoitu tellida (6)

Mehed ei pea taimset toitu piisavalt maskuliinseks ning seetõttu ei tihka sõpradega väljas einestades tellida vegan- või taimeroogi, leiab äsja läbiviidud uuring. 

Southamptoni ülikoolis Suurbritannis korraldatud uuring näitas, et meestel, kes soovivad liha vältida kas tervislikel põhjustel või see lihtsalt ei maitse neile, on raske osutada restoranis menüüs vegan-roale. Põhjuseks vana hea hirm naeruvääristamise ees, vahendab The Telegraph.

Aasta  kestnud uuringu käigus tunnistasid katses osalenud 22 meest, et nad kogesid nii-öelda ühiskondlikku isolatsiooni, kui andsid sõpradele teada, et nüüdsest väldivad liha. Uuringus osalesid mehed olid tinglikult jaotatud kolme rühma – trenditeadlikud gurmaanid ja rohelise mõttelaadiga mehed, pühendunud harrastussportlased ning need, kelle toidulaud sõltus toiduabist.

Uuringu läbiviijad tuvastasid, et veganmenüü häbenemist leidus isegi nende meeste seas, kes ei tohtinud liha süüa tervislikel põhjustel. Uuringu läbiviijad nentisid grupikohtumiste tagajärjel, et meeste eneste meelest aitaks niinimetatud vegan-stigmat vähendada tihedam sõprade seltsis väljas söömine, sest see aitaks leevendada nende võimalikku negatiivset või naeruvääristavat reaktsiooni.