Toiduuudised
11. oktoober 2018, 12:41

Maailma parim kokteilimeister pakub Tallinnas vedelaid õhtusööke

Oktoobri alguses pärjati eestlanna Karina Tamm maailmameistrivõistlustel World Cocktail Championships 2018 maailma parimaks kokteilimeistriks. Värske tšempioni auhinnatud jooke võib mekkida Tallinaski.

Urban Baris avati Eesti esimene peabaarmanilaud, mis on maailmameistrile kohane töökeskkond. “Kui üldiselt ollakse harjunud, et restoranides on peakokk, kes pakub klientidele oma menüüd, siis meil on ka peabaarman, kes pakub oma joogimenüüd. See tuleb ette tellida ja siis tuletegi oma seltskonnaga nagu õhtust sööma, ainult, et hoopiski erinevaid eksootilisi kokteile proovima,” selgitab asja olemust maailmameister ja Urban Bari peabaarman Karina Tamm meediale saadetud teates.
“Jah, ma ütlen selle ka kohe ära, et peabaarman võib vabalt olla naine ja Eestis pole see ka eriti harv nähtus. Maailmas aga küll, näiteks helistas mulle hiljuti ajakirjanik Singapurist, kes tahtis teha lugu,” räägib Tamm
Karinale meeldib kogu programmi nimetada vedelaks õhtusöögiks. “Tõesti, kokteilidesse annab kõike panna, see tuleb lihtsalt hästi läbi mõelda. Mina kasutan näiteks nutellat, tonka uba, piparkooke. Üks kokteil on näiteks merekarbi sees, teine tuleb koos söödava liivaga. On ju natuke nagu vedel õhtusöök?” küsib Karina retooriliselt.