Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
10. oktoober 2018, 12:54

Kolm üllatavalt lihtsat nippi täiusliku burgeri saamiseks ( 5 gurmeeburgeri retsepti!)

Kuna burgerid ja mitmekihilised võileivad on kulinaarias järjest enam populaarsemad, avalikustas Austraalia menukas burgerikokk Shayne McCallum kolm tähtsaimat nippi, mille vastu ta iial ei eksi. 

Burgeriketti 8bit Sydneys ja Melbournes pidav McCallum soovitab esmalt oma toorained üle vaadata, vahendab Daily Mail.
1. Millist saia sa kasutad? Rusikareegel on – mida rohkem on sul erinevaid vedelapoolseid täidiseid burgeri või võileiva vahel, seda kõvema struktuuriga peab olema küpsetis, mis kogu seda maitset koos hoidab. See on ka põhjus, miks nii sageli burgerikuklit grillitakse või röstitakse.
Kui annad alla ahvatlusele kasutada burgeri juures pehmet kohevat saia, võib juhtuda, et täidis leotab kuklikese kohe läbi ja tulemuseks on ebaisuäratavalt ja isegi söödamatult vettinud toode. Meeles peab ka pidama, et burger tõesti tunde ei „säili“ – süüa tuleks võimalikult kiiresti, muidu saadki läbivettunud miski.
2. Pihv on ülioluline. Mcallum rõhutab, et rasva ei tohi pihvist eemaldada, sest koos sellega kaob ka maitse ja mahlasus. Ehk siis kindlasti sega veisehakklihale veidi rasvasemat liha sekka. Testi ja katseta, kuniks leiad enda vahekorra.
3. Kaste. Burgerikokk soovitab tavalist majoneesi maitsestada ameerika (magusa) sinepi, tomatipasta või kurgimarinaadiga, et veidi enam särtsu saada. Kastet tuleks burgeri vahele panna mitte ringikujuliste liigutustega, vaid siksakina – nii ei tule kastet liiga palju ja see jaotub ühtlasemalt.