Küpsetised

Toorkook porgandi ja tatrajahuga 

Pille Enden, 10. oktoober 2018, 09:35
Foto: Jaan Heinmaa
Porgandist toorkooki on parim teha just sügisel mahlastest ja magusatest porganditest. Tatrajahu võib asendada kaerajahuga. Soovi korral võib serveerimisel peale niristada vedelat mett.

Koostisosad
2 tk Suur porgand
3 dl Toortatrajahu
2 dl Kivideta pehmed datlid
2 dl Kuivatatud ananass (150g)
1 dl Kookoshelbed
0.5 tl Jahvatatud kaneel
1 dl Mesi
3 spl Sidrunimahl
Õli vormi määrimiseks
INDIA PÄHKLI GLASUUR
200 g India pähklid
3 spl Sidrunimahl
2 spl Kookosõli
1 dl Vedel mesi

Valmistamine
8 tk
1. Leota pähkleid üleöö külmas vees. Nõruta, pane koos ülejäänud glasuuri ainetega blenderisse või töötle saumikseriga ühtlaseks kreemjaks seguks.
2. Koori porgandid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pane kõik koogi ained kombaini ja töötle kuni mass on ühtlane ja hoiab koos.
3. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri õliga. Suru pool koogimassist vormi põhja. Määri peale pool pähkliglasuurist. (Kui glasuur on liiga vedel, pane kook nüüd tunniks külmkappi tahenema). Pane peale ülejäänud porgandimass ja määri peale ülejäänud glasuur. Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.