Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 10. oktoober 2018 09:13
Tursafilee saab mangomarinaadis küpsenuna õrnalt magusa maitse ja jääb hõrk ning mahlane. Marinaadi võib valmistada ka külmutatud mangokuubikutest, mis tuleks eelnevalt sulatada ja siis püreestada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
10 minutit + 2-3 tundi külmkapis + 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
700 g Tursafilee
Õli vormi määrimiseks
80 g Riivitud parmesani
MANGOMARINAAD
1 purk Mangolõigud siirupis (425g)
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Dijoni sinep
2 spl Õli
2 spl Hakitud petersellilehed
2 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Püreesta  nõrutatud mangokonserv, sega hulka kõik ülejäänud marinaadiained.
2. Pane tursafileed õliga määritud vormi, riputa peale soola ja määri peale mangosegu. Lase 2-3 tundi külmkapis maitsestuda.
3. Riputa peale riivjuustu ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Serveeri värske salati ja köögiviljapüreega.