Linnuliha retseptid

Sügisene chilli con carne kalkunilihaga 

Pille Enden, 10. oktoober 2018, 08:45
 Jaan Heinmaa
Sügisel saagikoristuse ajal on parim hetk proovida klassikalisi roogi mitmekesisema toorainega. Üks chilli con carne saab hoopis rikkalikuma sisu, kui selles on rohkelt erinevaid hooajalisi köögivilju. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Paprika
1 tk Väike suvikõrvits
2 spl Õli
400 g Kalkunirinnaliha
1 tk Väike punane tšillikaun
1 tl Jahvataud juustuköömned
2 spl Tomatipasta
1 purk Purustatud tomatid (400g)
1 purk Punased konservoad (400g)
Sool
Must pipar
Serveerimiseks roheline sibul

Valmistamine
1. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika väikesteks tükkideks. Lõika suvikõrvits kuubikuteks.
2. Lõika kalkuniliha üsna väikesteks kuubikuteks ja pruunista poti põhjas õlis. Lisa hakitud tšilli, sibul ja küüslauk, hauta 4-5 minutit. Lisa vürtsköömned, paprika, suvikõrvits, tomatipasta ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 10 minutit. Kui vaja, lisa veidi vett.
3. Lisa nõrutatud oad ja hauta veel 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri keedetud riisiga. Raputa peale  hakitud rohelist sibulat. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee