Foto: Robin Roots/Õhtuleht
Toiduuudised
9. oktoober 2018, 13:54

Uued käsitsi lõigatud kodumaised vinnutatud lihasnäkid

Atria Eesti tõi näputoidu populaarsuse jõulist kasvu silmas pidades turule uued vinnutatud Maks & Mooritsa käsitsi lõigatud jerky lihasnäkid, mis on ameerikapärasest nimest hoolimata toodetud Eestis.

„Möödunud kuum suvi kasvatas snäkktoodete tarbimist ja näputoitude müügiedu,“ ütles Atria müügidirektor Meelis Laande. Laande sõnul ei pööratud veel aastaid tagasi lihaturul snäkktoodete kategooriale märkimisväärset tähelepanu, kuid tarbija kasvava huvi tõttu kergete ja mugavate ampsude järele on tänaseks snäkktoodete arendusse palju rõhku pandud, on kirjas meediale saadetud teates.
Valikusse kuuluvad nii sealiha kui veiseliha snäkid klassikalise maitsestusega, sealiha snäkk tšilliga ning veiseliha snäkk populaarse teriyaki maitsestusega. "Jerky on mugav kiire suupiste, kuna sisaldab vähe rasva ja ohtralt valku- 50 grammis tootes on kõigest 120 kilokalorit," kinnitas Laande. Toode valmib taisest sea- ja veiselihast, mistõttu on see ülimalt proteiinirikas ning ka väga hea rauaallikas. 100g toote valmistamiseks on kasutatud ~200g liha.
Toidutare kiire maitsetest tuvastas, et mõnusama mekiga on sealiha-tooted. Need pälvisid võrreldes loomaliaga rohkem kiitvaid kommentaare. Kõige menukam aga oli tšillimaitsestusega sealiha snäkk. Kõige kauem aga oli laial mekkida näljaste ajakirjanike seas veiseliha teriyaki maitsestusega.