Küpsetised

Peaaegu patuvabad kaerakakukesed 

Manona Paris, 26. september 2018, 11:34
 Margus Ahven
Kaeraküpsised on lapsepõlvest teada kui paras kaloripomm – kogus ee suhkur ja või nullisid täielikult herkulo tervistava mõju. Ent viimaseid annab asendada ning palake muutub lisaks tervislikkusele veelgi maitsvamaks. 

Koostisosad
4 tk Keskmine küps banaan
250 g Herkulo
100 g Šokolaadi nipsud (saab ökopoest)
100 g Meelepärased hakitud pähklid
Maitse järgi kardemon, kaneel, vanilje
Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine
1 plaaditäis
1. Surista banaanid sauseguriga suures kausis vedelaks (või haki kahvliga peeneks), kalla ülejäänud koostisosad juurde, sega hoolikalt läbi. Lisa meelepärased maitseained.
2. Vormi kahe lusika abil pätsikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui pätsikesed ei taha koos püsida, timmi segu veega veidi kleepuvamaks.
3. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kui sinu jaoks parajalt pruunid.
NB! Banaani ja jõhvikate magususest on nende pätsikeste jaoks enam kui küll, ent soovi korral võib  lisada veidi mett või pruuni suhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee