Foto: Margus Ahven
Küpsetised
21. jaanuar 2020, 07:49

Peaaegu patuvabad kaerakakukesed (2)

Kaeraküpsised on lapsepõlvest teada kui paras kaloripomm – kogu see suhkur ja või nullisid täielikult herkulo tervistava mõju. Ent viimaseid annab asendada ning palake muutub lisaks tervislikkusele veelgi maitsvamaks. 

Koostisosad
4 tk Keskmine küps banaan
250 g täistera kaerahelbeid 
100 g Šokolaadinipsud (saab ökopoest)
100 g Meelepärased hakitud pähklid
Maitse järgi kardemon, kaneel, vanilje
Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine
1 plaaditäis


1. Surista banaanid sauseguriga suures kausis vedelaks (või haki kahvliga peeneks), kalla ülejäänud koostisosad juurde, sega hoolikalt läbi. Lisa meelepärased maitseained.


2. Vormi kahe lusika abil pätsikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui pätsikesed ei taha koos püsida, timmi segu veega veidi kleepuvamaks.


3. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kui sinu jaoks parajalt pruunid.
NB! Banaani ja jõhvikate magususest on nende pätsikeste jaoks enam kui küll, ent soovi korral võib  lisada veidi mett või pruuni suhkrut.