Foto: Margus Ahven
Itaalia köök
26. september 2018, 11:28

Tatar lõbunaise kastme kaisus

Puttanesca kastme nimi tähendab sõna otseses mõttes hoora, ent tegelikult pole siin midagi riivatut. Silmas on peetud hoopis järskude koostisainete maitses põrkumist – anšoovised, küüslauk, kapparinupud ja ja mustad oliivid. Tavaliselt serveeritakse puttanesca´t spagettidega, ent väga hästi kõlbab see ka muidu igavaks minevat tatart lõbustama. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 purk Purustatud tomatid
6 tk Anšoovised
4 tk Küüslauguküüs
4 spl Kapparipungad
20 tk Must kiviga oliiv
Must pipar
100 g Tatar

Valmistamine
1. Võta sügavam pann, pane tugevale tulele ning prae kalafileed koos küüslauguga kuldseks. Enamasti on anšoovisefileed rikkalikus õlikonservis ning muutuvad pannil kiiresti pudruks.
2. Kalla otsa purustatud tomatid, sega. Lase 10 minutit vaikse tule all haududa. Lisa kapparid ja oliivid, lase korra keema tõusta ning võta siis tulelt.
3. Keeda tatar ning serveeri kohe.
NB! Kui tahad oliivide maitset tunda, vali ilmtingimata kividega oliivid. Ent hoiata kindlasti sööjaid! Kivideta oliivid on paraku kulinaaria seisukohalt sama maitsvad kui kummitükikesed.
NB! Ole ettevaatlik roa soolamisega, sest anšoovis ja kapparid on üsna soolased. Selle retsepti sisse sobib ka tšilli, mida võiks lisada kas pool keskmist kaunakest või 0,5 tlk.