Hommikusöögi retseptid

Tomatisalat kreemja fetajuustukastmega 

Merle Luik, 26. september 2018, 07:25
 Daisy Lappard
Igal perel on hea tomatisalati valmistamiseks oma retsept. Vana kooli perenaised segavad kastmeks hapukoort, nooremad katsetavad peenemaid maitseid. Proovi vahelduseks fetajuustu-jogurtikastet, millele annavad lõunamaist särtsu koriandriseemned ja paprikapulber. Salat passib söömiseks nii iseseisva roana kui ka näiteks grillitud lamba kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Suur tomat
100 g Fetajuust
200 g Vedel maitsestamata jogurt
5 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
1 tl Koriandriseemned
1 tl Paprikapulber
Värkse basiilik
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pane fetajuust, jogurt, 1 küüslauguküüs ja näpuotsatäis soola kannmikserisse ning surista kõik kreemjaks kastmeks. Ole soolaga ettevaatlik, fetajuust on juba isegi soolane. Viiluta tomatid.
2. Nirista serveerimisnõule pisut kastet, seejärel lao peale kiht tomativiile. Nirista järgmiseks kihiks taas kastet, siis laota jälle peale tomatid. Jätka, kuni tomatid ja kaste otsa saavad.
3. Kuumuta pisikeses potis oliiviõli, lisa sellesse väga peeneks hakitud 4 küüslauguküünt ja teelusikatäis jahvatatud koriandriseemneid. Kuumuta õrnal tulel, kuni küüslauk on muutunud helepruuniks. Eemalda maitseõli tulelt, jahuta ja nirista tomatisalatile. Serveerimisel puista peale värsket basiilikut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee