Foto: Daisy Lappard
Hommikusöögi retseptid
26. september 2018, 07:25

Tomatisalat kreemja fetajuustukastmega

Igal perel on hea tomatisalati valmistamiseks oma retsept. Vana kooli perenaised segavad kastmeks hapukoort, nooremad katsetavad peenemaid maitseid. Proovi vahelduseks fetajuustu-jogurtikastet, millele annavad lõunamaist särtsu koriandriseemned ja paprikapulber. Salat passib söömiseks nii iseseisva roana kui ka näiteks grillitud lamba kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Suur tomat
100 g Fetajuust
200 g Vedel maitsestamata jogurt
5 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
1 tl Koriandriseemned
1 tl Paprikapulber
Värkse basiilik
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pane fetajuust, jogurt, 1 küüslauguküüs ja näpuotsatäis soola kannmikserisse ning surista kõik kreemjaks kastmeks. Ole soolaga ettevaatlik, fetajuust on juba isegi soolane. Viiluta tomatid.
2. Nirista serveerimisnõule pisut kastet, seejärel lao peale kiht tomativiile. Nirista järgmiseks kihiks taas kastet, siis laota jälle peale tomatid. Jätka, kuni tomatid ja kaste otsa saavad.
3. Kuumuta pisikeses potis oliiviõli, lisa sellesse väga peeneks hakitud 4 küüslauguküünt ja teelusikatäis jahvatatud koriandriseemneid. Kuumuta õrnal tulel, kuni küüslauk on muutunud helepruuniks. Eemalda maitseõli tulelt, jahuta ja nirista tomatisalatile. Serveerimisel puista peale värsket basiilikut.