Linnuliha retseptid

Vürtsikas kanahautis tomatiga 

Merle Luik, 26. september 2018, 07:12
 Daisy Lappard
Lihtne ja soodne gruusiapärane kodutoit passib hästi ka eestlaste toidulauale. Kui soovid, kasuta kana asemel küüliku- või vasikaliha, vähenda või suurenda tšillikogust, ent koriandrist ära loobu. See paneb i-le täpi!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Kanakintsuliha
1 spl Õli
3 tk Sibul
2 spl Või
1 kg Tomatid
1 tk Tšillikaun
1 kimp Värske koriander
3 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika kana sobivateks tükkideks ja küpseta paksupõhjalises potis õli sees pruuniks. Tõsta pott hetkeks pliidilt kõrvale.
2. Pane pann tulele. Viiluta sibulad ja prae võis kuldseks, seejärel lisa sibulatele seltsi peenemaks hakitud tomatid, purustatud küüslauk ja seemnetest puhastatud tšillikaun. Lase kogu kupatus keema.
3. Tõsta kanalihatükid tomatikastmesse, maitsesta soolaga. Aja korraks keema ja tõsta seejärel hautis tulelt. Serveerimisel puista peale hakitud koriandrit ja värskelt jahvatatud musta pipart.
NIPP! Kui tšillimekk paneb suu hõõguma, ära joo mingil juhul vett, vaid hauka suur supilusikatäis hapukoort. See päästab!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee