Toiduuudised
21. september 2018, 09:13

Hertsoginna Meghani lauakatmise trikid

Värske Sussexi hertsoginna Meghan on vana heal Inglismaal näitamas, kuidas katta sotsiaalmeedia-sobilikku, muhedat California stiilis lauda. 

Meghan aitas sel nädalal Kensingtoni palee territooriumil esitleda Grenfelli tornmaja põlengus ellujäänute heategevuslikku kokaraamatut "Together" ("Koos"). Meghan kirjutas sellele ka eessõna ning korraldas esitlusbanketi endale omases stiilis. Kuigi hertsoginna osalus pole otseselt välja öeldud, on piltidelt näha, et koht on organiseeritud ning laud kaetud väga tema moodi. Nimelt pidas ta varem menukat elustiiliblogi The Tig, kus näitas meelsasti oma interjööre ning eelistusi. Sinivereliseks saades aga tuli tal blogi sulgeda.
Mida siis trendika peo korraldamisel silmas pidada?
Koht
Brittidele avaldas muljet, et Meghan ei üritanud kuningliku kombe kohaselt teha ekstrapidulikku banketti ballisaalis, vaid rajas aeda lihtsa vastuvõtu. Kasutatud katusealune pole eriti peen, valmistatud lihtsast valkjast materjalist. Pikad laua on puust, katmata ning rustikaalse olekuga. Koos lillede ja küünaldega ning elegantse lauakatmisega sünnib väga kaasaegne, ent soe ja inimlik mulje.
Veel leidis kiitust asjaolu, et toitu ei jaganud kelnerid, nagu tavaliselt peenetel üritustel. Road olid kas eemal laua peal või liikusid vaagnad käest-kätte. Ka see tekitas nn omainimeste vahel olemise tunnet.
Lilled
Meghani meelest on lilled interjööris väga tähtsad ning neid peab olema palju.
Laudadel oli palju erinevaid klaasist ja savist vaasikesi, osad suisa moosipurgid, mida ehtisid värvikad Inglismaa aedades praegu õitsevad lilled nagu daaliad ja astrid. Samas olid lilled asetatud üsna väikestesse ja kergetesse anumatesse, mida on lihtne eemale tõsta, kui nad kellegi vaatevälja piirama hakkavad.
Küünlad
Laual oli ohtralt peentes klaasanumates kvaliteetseid teeküünlaid meeleolu loomas. Meghan armastab väga küünlaid. Kui ta veel inimesi piltide vahendusel oma eluruumidesse kutsus, siis olid seal suured küünlad väga olulisel kohal.
Lauanõud ja menüüd
Lauda ilmestasid mõnusad toekad valged tadrikud ja metalsed söögiriistad ning (arvatavasti Meghani enda tehtud) kalligraafilised menüüd. Meghan on väga osav ilukirjutaja, oma näitlejakarjääri algusaegadel teenis ta nii endale lisa.
Meghan kääris raamatu tutvustamisel ka ise käised üles ja aitas Grenfelli daamidel keeta riisi ning segada maitseaineid kokku. Mullu maailma vapustanud tulekahju-majas elas väga paljude erinevate taustadega inimesi, alates Ida-Euroopast kuni Lähis-Idani. Ka raamatus on väga palju eri köökide retsepte ning Meghani sõnul on need maitsed ja lõhnad talle väga väga väärtuslikud. On ju ta ka ise sirgunud Los Angeleses väga erinevate kultuuride kokkusulandumise kohas ning läbi kogu elu tundnud suurt huvi eri maailmate ja nende maitsete vastu.