Foto: Jaan Heinmaa
Õhtusöögi retseptid
11. september 2018, 14:09

Juustuga üleküpsetatud nuikapsašnitsel

Nuikapsa mugul või täpsemini küll paksenenud ja ümar vars  sobib oma tihke konsistentsi tõttu imehästi snitsliks. Kellele liha ei maitse, saab mõnusa taimse snitsli sel moel.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Nuikapsas (umbes 1 kg)
2 tk Muna
4 spl Täisteranisujahu
1.5 dl Riivsai
2 spl Või
2 spl Õli
Sool
Must pipar
250 g Mozzarella (või muu meelepärane juust)
JOGURTIKASTE
2 dl Kreeka jogurt
3 spl Mineraalvesi
1 tk Küüslauguküüs
1 punt Petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori nuikapsad ja lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Keeda soolakas vees 4-5 minutiga poolpehmeks. Nõruta ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Klopi munad lahti. Maitsesta jahu soola ja pipraga. Kasta nuikapsaviilud mõlemalt poolt jahusse, siis munasse ja siis riivsaia.
3. Prae õli ja või segus kiiresti kummaltki poolt kuldpruuniks ja krõbedaks. Pane ahuplaadile, puista peale riivjuustu. Küpseta ahjus 8-10 minutit või kuni juust on sulanud.
4. Kastmeks mineraalvesi jogurti hulka. Lisa purustatud küüslauk ja hakitud petersellilehed,  maitsesta soola ja pipraga. Serveeri nuikapsad hapukoorekastmega.