Foto: Nullkulu.ee
Toiduuudised
31. august 2018, 08:46

Nutikas! Riidest kausikate on silmale ilus ja loodusele kasulik

Kuidas katta kausse ja vaagnaid tülikate kärbeste eest? Mil moel asetada kaaneta anumaid toiduga jahedasse panipaika, kui ei soovi kasutada ühekordset plastkilet? Blogija Nullkulu on leidnud sellele laheda, keskkonna suhtes jätkusuutliku ja kodu seisukohalt ilusa vaste linaste korduvkasutatavate kausikatete näol!

Blogija räägib oma postituses, kuidas oli näinud ühes moodsas kodusisustuspoes kummiga kausikatteid. Kuna tema eesmärgiks on võimalikult loodusesäästlik ja kokkuhoidlik, soovitavalt nullkuluga majandamine, otsustas ta need tooted ise valmis õmmelda.
“Kausikatte valmistamises midagi keerulist ei ole,” nendib ta. “Sain teise umbes kümne minutiga valmis - kaks linast detaili, neli õmblust ja üks kummitunnel.”
“Ühte katet saab hõlpsalt erinevate mõõtudega anumate puhul kasutada, on siis teine vahel rohkem pingul, siis jälle mitte. Minu kodus võiks kasutuses olla näiteks kolm säärast katet - kaks suurt ja üks keskmine. Arvan, et kõige tihedamini tarvitan teist, kui küpsetan midagi või teen süüa rohkematele inimestele,” rõõmustab blogija.
Ta lisab ka, et kausikatted ei peaks tegema ilmtingimata linasest. Võib olla ka mõni teine, vahest tihedama koega riie. Ning hea idee oleks ka äkki katteid vahatada?
Hoolduse osas on aga kausikatted väga vähenõudlikud – saab mustaks, pesed puhtaks.