Kalatoitude retseptid

Praetud lestad ürdi-sidrunivõiga 

Pille Enden, 16. august 2018, 07:51
Foto: Jaan Heinmaa
Nüüd on lestaaeg!  Mõnusalt pontsakad kalad on pannilt tulnuna imemaitsvad, eriti koos värskete kartulite ja köögiviljaga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Suur roogitud lest (või 8 väiksemat)
1 dl Rukkijahu paneerimiseks
Sool
Must pipar
Või praadimiseks
ÜRDI-SIDRUNIVÕI
100 g Või
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1 peotäis Petersellilehed

Valmistamine
1. Sulata pannil või, lisa sidrunikoor ja -mahl ning hakitud petersellilehed. Kuumuta läbi ja tõsta pannilt ära.
2. Sega rukkijahu soola ja pipraga. Paneeri lestad mõlemalt poolt jahus.
3. Kuumuta või pannil, prae lestad esmalt tumedamalt poolelt küpseks, siis keera ümber. Lõika tumedama nahaga poolele risti sisselõige ja tõsta lusikaga peale ürdi-sidrunivõi. Prae ka teiselt poolelt kuldpruuniks. Serveeri praekartulite, keedetud aedubade ja soolakurgiga.