Foto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
13. august 2018, 08:03

Ricotta pannkoogid mustikate ja pohladega

Pohlad on juba punaseks ja magusaks küpsenud ja mustikaid on veel noppida. Hommikusöögiks või  magustoiduks - õhulised marjamaitselised pannkoogid mekivad ikka hästi!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
6 dl Mustikad
2 dl Pohlad
0.5 dl Suhkur (+1 spl)
Sool
4 tk Suur muna
1 dl Nisujahu
1 dl Täisteranisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2.5 dl Ricotta juust
1.5 dl Hapupiim
2 tl Vanilliekstrakt

Valmistamine
1. Pane kastrulisse 2 dl mustikaid ja 1 dl pohli, 0,5 dl suhkrut ja kuumuta kuni marjad hakkavad pehmenema 6-8 minutit. Lisa 2 dl mustikaid, kuumuta keemiseni ja võta pliidilt.
2. Sega jahud, küpsetuspulber, 1 sl suhkrut ja näpuotsaga soola. Sega munakollased, ricotta, hapupiim ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Sega hulka kuivained.
3. Vahusta munavalged ja sega vähehaaval taina hulka. Tõsta pannile väikesed tainaportsud, pane igale koogile 1 tl mustikaid ja 0,5 tl pohli. Prae pannil õlis pigem madalamal temperatuuril mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri mustika-pohlakeedisega.