Foto: Koogikontor
Taimetoidu retseptid
7. august 2018, 07:53

Ahvatlev mustasõstra-tofukook

Toorkookide valmistamine on ülimalt nauditav ja tegelikult väga lihtne. Ahjukuumust ei nõua ja kogu vaev on vaid komponendid ühtseks massiks mikserdada.

Koostisosad
60 g Toortatar
8 tk Pehmed datlid
70 g Kaerajahu
20 g Kookoshelbed
0.25 tl Sool
35 ml Kookosõli
KATE
400 g Loodusväe tofu
60 ml Agaavisiirup
150 ml Kookospiim
120 g Mustad sõstrad
1 tk Sidrun
70 ml Kookosõli
1 tl Vanillipasta
KAUNISTAMISEKS
4 spl Maapähklivõi
Kookoslaastud
Värsked marjad

Valmistamine
1. Pane toortatar vette likku ja lase umbes 15 min paisuda.
2. Kui datlid on pigem kuivemapoolsed, leota ka neid. Sega kokku peeneks hakitud datlid, nõrutatud tatar, kaerajahu, kookoshelbed, sool ja kookosõli. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja (Ø 20 cm). Aseta vorm külma.
3. Täidiseks vala kannmikserisse tofutükid, agaavisiirup, kookospiim, värsked või külmutatud (ja siis sulatatud) mustad sõstrad, 3/4 sidruni koor ja mahl, kookosõli (vajadusel sulata nõrgal kuumusel) ning vanillipasta. Vurista kõik ühtlaseks kreemjaks massiks. Vala täidis põhjale ja lase sügavkülmas 3–4 tundi taheneda. Vahetult enne serveerimist kaunista maapähklivõikastme, kookoslaastude ja värskete marjadega.