Foto: Koogikontor
Toiduuudised
7. august 2018, 07:32

Suveretsepte toidublogijatelt

Mida armastavad toidublogijad suviti valmistada? Uurisime järele Koogikontorist, Retseptisahtlist ja Näljaselt Nelikult.
Retseptid ja fotod: www.n4k.ee, www.koogikontor.ee, www.retseptisahtel.ee

Näljane Nelik
Nelja noore asjaarmastajast neiu blogi. Koosseisu kuuluvad rahvusvaheliste suhete tudeng Kertu Rattus, meediagraafika tudeng Silvia Saks, rekreatsioonikorralduse vilistlane Marleen Valdmaa ja geenitehnoloogia vilistlane Susann Kõomägi. Näljase Neliku kogemuspõhine eksperimentaalprojekt saab oktoobris nelja-aastaseks. Selle aja jooksul on põhjalikult kaardistatud Eesti ja välismaa toidu- ja joogimaastikku ning kajastatud üritusi. Lisaks kohtumislood huvitavate persoonidega. Need moodustavadki selle blogi sisu.
Wasabi-makra-kanasalat
Koogikontor
Koogikontorisse on end sisse seadnud enamjaolt koogiretseptid ja neid on veebipäevikusse kogutud juba kümme aastat. Kui Koogikontori armas perenaine Merilin Siimpoeg just parasjagu, põll ees, köögis ringi ei askelda või ahju ääres kükitades koogi kerkimist ei imetle, leiad ta hoopis laual seistes toite pildistamas. Blogist leiad kuhjaga isuäratavaid toidupilte ja kindlasti ohtralt koogikesi, mida enda köögis katsetada.
Ahvatlev mustasõstra-tofukook
Retseptisahtel
Heade retseptide varamu. Siit leiad peale mitmekülgsete retseptide menüüsid ning peo- ja serveerimisnippe. Toidublogi taha peitub grupp sõpru, kes naudivad lisaks igapäevatööle blogiga tegelemist. Margit mõtleb välja suurepäraseid retsepte, Karel filmib ja pildistab, Timo paneb mõtted paberile ning Teele ja Maiken tegelevad koostööpartneritega ning ohjavad blogi kunstihingi. Kogu vaev on end kuhjaga ära tasunud, sest sel aastal saavutati Eesti blogiauhindade valimisel 1. koht kokandus- ja terviseblogide kategoorias.
Mangovaht