Taimetoidu retseptid

Suvine arbuusikook 

Ragne Värk, 1. august 2018, 13:37
Foto: Ragne Värk
Kui arbuuside värskendav ja magus hooaeg on saabunud, tuleb valmistada üht koogikest just sellest roosast viljast. Arbuusikook on kui suvine maitsete serenaad – üdini mahlane ja magus. Lisaboonusena ei nõua see ahjukuumust!

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 ketas Mahlane arbuus (4-5 cm)
125 g Toasoe toorjuust
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Suhkur
1 tk Banaan
Röstitud seesamiseemned
KAUNISTUSEKS
Meelepärased marjad, virsik, kiivi, küpsised vms

Valmistamine
1. Lõika arbuusi paksemast osast välja 4–5 cm paksune ring ja eemalda koor noaga. Patsuta arbuus majapidamispaberiga korralikult kuivaks.
2. Sega toorjuust kausis lahti. Vahusta teises kausis koor suhkruga vahule ja lisa see ettevaatlikult segades toorjuustule. Kata 1/3 seguga arbuusi ääred ja pealne. Jäta umbes 1/3 segust alles.
3. Äärista kook pealt banaaniviiludega ja kata seejärel ülejäänud vahukooreseguga. Raputa koogi külgedele ja peale seesamiseemneid. Seejärel kaunista kook endale meelepärasel moel.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee