Lihatoidu retseptid

Pikkpoiss tomatite ja suvikõrvitsaga 

Pille Enden, 27. juuli 2018, 08:29
 Jaan Heinmaa
Suviste aiasaadustega rikastatud pikkpoiss on ühtaegu mure ja mahlane. Paku kõrvale värsket salatit ja keedukartuleid. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 1 tund ahjus

Koostisosad
200 g Suvikõrvits
150 g Küpsed tomatid
3 viilu Sai
600 g Segahakkliha
1 tk Muna
1 tk Sibul
Petersell või basiilik
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, pane sõelale ja riputa peale veidi soola. Lase 20-30 minutit nõrguda ja pigista siis võimalikult kuivaks.
2. Eemalda saiaviiludel koorik ja pane sisu 30 minutiks külma vette likku.
3. Haki tomatid. Sega kausis tomatid, suvikõrvits ja sai. Lisa hakkliha, muna, riivitud sibul ja hakitud petersell või basiilik. Maitsesta hakklihamass soola ja pipraga ning klopi hästi läbi, et see muutuks ühtlaseks.
4. Vormi hakklihamassist piklik päts, pane ahjuplaadile või – vormi  ja küpseta 175-kraadises ahju 1 tund. Serveeri värske salati ja keedukartulitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee