Jäised toidud.

Foto: Kollaaž (Jaan Heinmaa, Britt Paju, Tuuli Mathisen, Siim Vahur, Kristi Metsa)
Toiduuudised
19. juuni 2023, 16:07

JÄÄKÜLMAD TOIDUD | 10 retsepti juhuks, kui väljas on kuum ja tahaks midagi jahutavat (2)

Kuumalaine paneb otsima kõige konkurentsitumat jahutust. Ehk siis vaatame üle road ja joogid, kus olulisel kohal on JÄÄ, heeringatest puuviljadeni. Ning mida oleks selles leitsakus ka piisavalt vaevatu valmistada. Ja et muidugi oleks tervislik ja targalt toitev. Meil on selliseid retsepte palju, vaadake siia!

Klikka retseptil: Prosecco vaarikajääga

Foto: Britt Paju

Sulata marjad ja püreesta koos suhkruga kannmikseris. Kurna läbi peene sõela, lisa sidrunimahl ja jaga u 8 papptopsi vahel.

Klikka retseptil: Jogurtijäätis mustikatega

Jogurtijäätis mustikatega

Foto: Britt Paju

Maius, mis teeb kõhule pai ja samas toidab liigsete kaloriteta.

Klikka retseptil: Gazpacho jääga

Foto: Hispaania maitsed. Tapas

Värskete maitsete paistel vahemerelisse meeleollu.

Klikka retseptil: Tüümianijäätis

Tüümianijäätis

Foto: Siim Vahur

Seda jäätist võid pakkuda nii magusate kui ka soolaste toitude lisandiks või kastmeks. Kujuta ette igas mõttes tulist rooga, mille peal sulab magus tüümianijäätis!

Klikka retseptil: Vürtsikas puuvilja-vokiroog vanillijäätisega

Vürtsikas puuvilja-vokiroog

Foto: Kuvatõmmis

Kokasaate „Parim maitse“ 07.02.2009 retsept.

Klikka retseptil: Heeringajäätis kuumade kartulitega

Heeringajäätis kuumade kartulitega

Foto: Tuuli Mathisen

Jäätis ei pea alati olema magus. Suurepärase suvise jahutuse saab jääkülmast massist, kus peaesinejaks on hoopis heeringas ja kodumaised ürdid. Tegemist on külma kastme laadse toiduga, mis sobib suurepäraselt koos kuumade värskete kartulitega ning maitseb kõige paremini soojal suvepäeval. Midagi mõnusamat on raske välja mõelda.

Klikka retseptil: Cheesecake-jäätis

Cheesecake-jäätis

Foto: Toidutarele saadetud pilt

Madalakaloriline magustoit, sobib väga hästi kaalukatele.

Klikka retseptil: Vahuveini-granita

Vahuveini-granita

Foto: Jaan Heinmaa

Cava-vahuvein ei ole ainult tähistamiseks, vaid sellest saab valmistada põneva ja laheda magustoidu.

Klikka retseptil: Jahutav melonisupp

Jahutav melonisupp

Foto: Kristi Metsa

See supp on tõeline kergendus lõõskava suvepäikese käes rammestunud puhkajale! Jahe ja värskendav ning parajalt vürtsikas. Kui pole aega ja kannatust supi jahtumist tunni jagu oodata, tõsta see 10‒15 minutiks sügavkülma. Ja et nälg varsti pärast supi söömist taas kallale ei kipuks, siis paku kõrvale sinki ja sepikut.

Klikka retseptil: Külm ja mahe avokaadosupp

Külm ja mahe avokaadosupp

Foto: Jaan Heinmaa

Külm avokaadosupp on kõhtu täitev roog, mida kesksuve kuumuses ikka jälle valmistada. Vürtsikas chorizo annab mahedale supile head maitset, aga võid kasutada ka head eestimaist toorvorsti või lihakraami üldse ära jätta ja nautida taimset suppi.