Jäised toidud.
Foto: Kollaaž (Jaan Heinmaa, Britt Paju, Tuuli Mathisen, Siim Vahur, Kristi Metsa)JÄÄKÜLMAD TOIDUD | 10 retsepti juhuks, kui väljas on kuum ja tahaks midagi jahutavat (2)
Kuumalaine paneb otsima kõige konkurentsitumat jahutust. Ehk siis vaatame üle road ja joogid, kus olulisel kohal on JÄÄ, heeringatest puuviljadeni. Ning mida oleks selles leitsakus ka piisavalt vaevatu valmistada. Ja et muidugi oleks tervislik ja targalt toitev. Meil on selliseid retsepte palju, vaadake siia!
Klikka retseptil: Prosecco vaarikajääga
Sulata marjad ja püreesta koos suhkruga kannmikseris. Kurna läbi peene sõela, lisa sidrunimahl ja jaga u 8 papptopsi vahel.
Klikka retseptil: Jogurtijäätis mustikatega
Jogurtijäätis mustikatega
Foto: Britt PajuMaius, mis teeb kõhule pai ja samas toidab liigsete kaloriteta.
Klikka retseptil: Gazpacho jääga
Värskete maitsete paistel vahemerelisse meeleollu.
Klikka retseptil: Tüümianijäätis
Tüümianijäätis
Foto: Siim VahurSeda jäätist võid pakkuda nii magusate kui ka soolaste toitude lisandiks või kastmeks. Kujuta ette igas mõttes tulist rooga, mille peal sulab magus tüümianijäätis!
Klikka retseptil: Vürtsikas puuvilja-vokiroog vanillijäätisega
Vürtsikas puuvilja-vokiroog
Foto: KuvatõmmisKokasaate „Parim maitse“ 07.02.2009 retsept.
Klikka retseptil: Heeringajäätis kuumade kartulitega
Heeringajäätis kuumade kartulitega
Foto: Tuuli MathisenJäätis ei pea alati olema magus. Suurepärase suvise jahutuse saab jääkülmast massist, kus peaesinejaks on hoopis heeringas ja kodumaised ürdid. Tegemist on külma kastme laadse toiduga, mis sobib suurepäraselt koos kuumade värskete kartulitega ning maitseb kõige paremini soojal suvepäeval. Midagi mõnusamat on raske välja mõelda.
Klikka retseptil: Cheesecake-jäätis
Cheesecake-jäätis
Foto: Toidutarele saadetud piltMadalakaloriline magustoit, sobib väga hästi kaalukatele.
Klikka retseptil: Vahuveini-granita
Vahuveini-granita
Foto: Jaan HeinmaaCava-vahuvein ei ole ainult tähistamiseks, vaid sellest saab valmistada põneva ja laheda magustoidu.
Klikka retseptil: Jahutav melonisupp
Jahutav melonisupp
Foto: Kristi MetsaSee supp on tõeline kergendus lõõskava suvepäikese käes rammestunud puhkajale! Jahe ja värskendav ning parajalt vürtsikas. Kui pole aega ja kannatust supi jahtumist tunni jagu oodata, tõsta see 10‒15 minutiks sügavkülma. Ja et nälg varsti pärast supi söömist taas kallale ei kipuks, siis paku kõrvale sinki ja sepikut.
Klikka retseptil: Külm ja mahe avokaadosupp
Külm ja mahe avokaadosupp
Foto: Jaan HeinmaaKülm avokaadosupp on kõhtu täitev roog, mida kesksuve kuumuses ikka jälle valmistada. Vürtsikas chorizo annab mahedale supile head maitset, aga võid kasutada ka head eestimaist toorvorsti või lihakraami üldse ära jätta ja nautida taimset suppi.
Kommentaarid