Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
15. august 2022, 11:47

ETTEVAATUST! Neid toite ei tohiks leitsakus süüa – hakkab veel palavam! (6)

Kui õues kisub juba 32 kuumakraadi kanti, tuleb söögilaud veelgi hoolikamalt üle vaadata – eelistada jahutavaid, vedelikurikkaid toite ning vältida raskesti seeditavaid rasvaseid ja suhkruseid palakesi. Vaatame nendele viimasetele tähelepanelikumalt otsa. Ehk – mahe tšilline tai köök on teema, mitte rasvane india karri!

Vürtsikad rasvased road. Tõesti, piprad aitavad kuumust paremini taluda, ent tuleb meeles pidada, et enne, kui keha end higistamisega maha jahutab, tõstab tšillis sisalduv kapsaitsiin korraks kehatemperautuuri. Kui väljas on niigi 34 kraadi ning silme ees virvendab, siis äkki on kasulik rasvases, raskestiseeditavas kastmes kaunakestega toit kõrvale panna.

Edasi lugemiseks: