Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
17. mai 2019, 19:51

VAJAD ÕLUT JA SIBULAT! Ehk kuidas grillida võimalikult puhtalt (3)

Michelini tähega pärjatud kokk Steve Smith jagab nippe, kuidas grilliõhtul võimalikult puhtalt hakkama saada. Vihje korras – vaja läheb õlut ja sibulat!

Jerseys asuva Bohemia restorani peakokk Smith soovitab Daily Maili vahendusel, et inimesed ei jätaks oma grill peale söömaorgiat puhastamata. See kärbib oluliselt grilli eluiga ning roogade maitsvust ning võib põhjustada toidumürgitust. Grilli puhastamine aga pole sugugi tüütus, kui võtad arvesse neid profinippe.


1. Kui oled söögitegemise lõpetanud ja miski enam ei küpse, lisa veidi süsi või kuumust ja lase leegil rest puhtamaks põletada. Söestunud liha ja marinaadijäägid tulevad hiljem kergemini metallsõrestikult maha.


2. Allesjäänud toiduosakeste eemaldamiseks kasuta kahvli otsa torgatud poolikut sibulat. Hõõru sellega veel kuuma grilli - nii ei kraabi sa liialt metalli.

3. Puhasta grillresti nõudepesuvahendise veega, loputa ning kuivata. Seejärel hõõru metalosad kokku toiduõliga, et vältida rooste tekkimist.

4. Kui sul on vaja grilli siiski puhastada, ära kalla kuumale grillile vett! See toob kaasa veel suurema segaduse. Vala hoopis natuke õlut grillile. Õllemullid toimivad puhastusvahendina ning sinul on põhjus õlut mekkida.

5. Eriti räpase grilli jaoks valmista söögisöödast ja veest hambapasta laadne möks. Määri see grillile ja lase seista 15 minutit. Pühi ära kuiva lapi või majapidamispaberiga. Ülejääk põleta restilt maha, soovitavalt kuni 15 minutit.