Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
17. juuli 2018, 13:56

Tarretatud maasika-kohupiimakook müsliga

Suvine klassika-maasikad, kohupiim ja vahukoor-on selles koogis sõbralikult koos. Müsliga saab väga lihtsalt mõnusa krõbeda koogipõhja ja katte. Müsli võiks olla pigem ühtlase peene struktuuriga, siis hoiab põhi paremini koos.  Katteks raputa müsli peale vahetult enne serveerimist.

Koostisosad
PÕHI
75 g Või
4 dl Müsli
TÄIDIS
400 g Kohupiimapasta
1.5 dl Suhkur
5 tk Želatiinileht
4 spl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
500 g Maasikad
2 dl Müsli pealeraputamiseks

Valmistamine
10 tk
1. Kata 22-24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Sulata või ja sega müsliga, suru tihedalt koogivormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.
2. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Kuumuta piim, pigista želatiinilehed võimalikult kuivaks ja lahusta kuumas piimas.
3. Vahusta koor. Tükelda pool maasikatest. Mikserda suhkur kohupiima hulka. Sega hulka tükeldatud maasikad ja nirista hulka želatiin. Sega hulka vahukoor ja tõsta vormi. Lase vähemalt 4 tundi tarduda. Vahetult enne serveerimist raputa peale müslit ja kaunista ülejäänud maasikatega.