Taimetoidu retseptid

Külm suvemarja-jäätisetort 

Pille Enden, 13. juuli 2018, 11:43
 Jaan Heinmaa
See vaarikatest ja mustadest sõstardest valmistatud jäine tort kaob suvisel  laualt  tavaliselt imekiiresti. Võta kook 20-30 minutit enne serveerimist külmast välja, et seda oleks hõlpsam lõigata.

Koostisosad
PÕHI
1.5 pk Šokolaadiküpsised (a 165g)
50 g Hakitud sarapuu- või Kreeka pähklid
4 spl Külm vesi
TÄIDIS
1 l Vanilli-koorejäätis
300 g Vaarikad
200 g Mustsõstrad
1.5 dl Suhkur
3 spl Mustsõstraliköör
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine
10 tk
1. Purusta küpsised ning sega hakitud pähklite ja külma veega. Püreeri mustsõstrad ja vaarikad koos suhkruga.
2. Lase jäätisel pehmemaks sulada, siis sega hulka marjapüree ja -liköör. Vahusta koor ja sega jäätise hulka.
3. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru 1/3 küpsisepurust vormi põhja. Tõsta peale pool jäätisesegust.
4. Nüüd pane vormi teine kolmandik küpsisepurust ja ülejäänud jäätis. Raputa peale ülejäänud küpsisepuru.
5. Hoia vähemalt 4 tundi sügavkülmas. Enne serveerimist tõsta 20-30 minutiks külmkapist välja sulama, kaunista marjadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee