Taimetoidu retseptid

Krõbedad lillkapsa-peekoniampsud 

Pille Enden, 13. juuli 2018, 11:29
Foto: Jaan Heinmaa
Krõbe soolane peekon ja mahe lillkapsas on üks mõnus suupiste, mis suvisele lauale imehästi sobib. Hea amps ka külalistele pakkumiseks. Tee siis suupisted ahjupanekuni varem valmis ja jäta ootele.  Pane ahju vahetult enne, kui külalised saabumas. Magus tšillikaste sobib dippimiseks kõrvale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
20 minutit + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Lillkapsas
30 g Riivitud parmisani juust
2 pk Toorsuituspeekon (a 150g)
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Eralda lillkapsas suupärasteks õisikuteks.
2. Maitsesta tomatipasta soola  ja musta pipraga. Sega lillkapsaõisikud kausis tomatipastaga ning veereta seejärel riivjuustus.
3. Keera iga õisiku ümber peekoniviil. Pikemad peekoniviilud võid eelnevalt poolitada.  Suru peekon kindlalt õisiku külge kinni. Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit või kuni peekon on krõbe ja lillkapsas pehme. Serveeri dipikastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee