Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
13. juuli 2018, 11:17

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Väga lihtsalt valmiv pirukas on suvistest mullas kasvanud tomatitest lausa magus. Röstsibulat leiab kaupluste maitseainete riiulist, kuid selle võib asendada ka pannil karamelliseeritud sibulatega. 

Koostisosad
500 g Lehttainas
200 g Riivitud cheddar juust
600 g Erivärvilised tomatid
75 g Sinihallitusjuust
1 dl Röstsibulad
1 dl Basiilikulehed
Sool
Must pipar

Valmistamine
12-16 tk
1. Kuumuta ahi 225 kraadini.
2. Rulli tainas ca 5 mm paksuseks ristkülikuks. Pane küpsetuspaberile ahjuplaadile ja tee terava noaga 5 mm kauguselt tainaplaadi äärest sisselõige, kuid ära lõika tainast läbi. Nii kerkib tainaäär ahjus kõrgemaks.
3. Riputa sisselõikest sissepoole ühtlaselt riivjuust. Lõika tomatid u 5 mm viiludeks ja jaota ühtlaselt tainale. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika sinihallitusjuust õhukesteks viiludeks või murenda ning jaota ühtlaselt tomatitele, riputa peale röstsibulad.
4. Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit või kui tainas on krõbe ja küps. Raputa peale basiilikulehti.