Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
13. juuli 2018, 11:11

Hautatud köögiviljad Kreeka jogurtiga

See roog on parim just suvel noortest ja värsketest köögiviljadest. Oma eheda maitse juurde ei vaja need just erilisi maitseaineid - piisab värsketest ürtidest. Estragoni asemel annavad head maitset petersell või till.   

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g Kollased või rohelised aedoad
400 g Porgandid
3 spl Või
1 spl Nisujahu
100 g Herned
4 dl Vesi
2 spl Hakitud estragon
2 dl Kreeka jogurt
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine
1. Tükelda oad lühemateks juppideks ja keeda soolakas vees 5 minutit, nõruta.
2. Koori porgandid ja lõika ratasteks. Sulata poti põhjas või ja kuumuta selles porgandid läbi. Puista peale jahu ja kuumuta ka läbi.
3. Kalla peale vesi ja lisa oad ja herned ning hakitud estragon. Kui vaja, lisa veel veidi vett. Hauta, kuni köögiviljad on pehmed, ca 10-15 minutit.
4. Maitsesta soola ja pipraga, lisa ka näpuotsaga suhkrut. Sega hulka kreeka jogurt ja timmi mekk maitseainetega sobivaks.
5. Serveeri keedetud värske kartuliga või paku kõrvale leiba-saia.