Taimetoidu retseptid

Värske köögivilja supp kukeseente ja kreemjuustuga 

Pille Enden, 13. juuli 2018, 08:23
Foto: Jaan Heinmaa
Nüüd on käes aeg kõik peenral kasvav patta keema panna! Värsketest köögiviljadest supp on suviseks lõunaks hea kerge valik. Tõhusama kõhutäite keetmiseks sobib lisada kanafileed, mille võib enne pannil pruunistada või kala, mis supi sees mõne minutiga küpseks saab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g Kukeseened
2 spl Või
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
200 g Porgandid
150 g Kollased või rohelised aedoad
1.2 l Köögivilja- või kanapuljong (või vesi)
250 g Kartulid
300 g Lillkapsas
200 g Rohelised herned
200 g Maitsestamata kreemjuust (või toorjuust)
Sool
Must pipar
Suhkur
Hakitud maitseroheline

Valmistamine
1. Kuumuta väiksemaks tükeldatud seeni kuival pannil, kuni vedelik aurustub. Lisa veidi võid ja prae läbi.
2. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta poti põhjas ülejäänud või ja kuumuta selles sibul ning küüslauk läbi.
3. Lisa tükeldatud porgand ja oad, kalla peale puljong ja keeda viis minutit. Lisa tükeldatud kartul, õisikuteks eraldatud lillkapsas ning herned ja keeda veel 10 minutit.
4. Tõsta potist veidi keeduleent välja ja sega kreemjuustuga. Sega juust supisse  ja lisa seened. Maitsesta soola, pipra ning suhkruga, kuumuta läbi. Raputa peale ohtralt maitserohelist.