Värske köögivilja supp kukeseente ja kreemjuustuga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
150 g Kukeseened
2 spl Või
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
200 g Porgandid
150 g Kollased või rohelised aedoad
1.2 l Köögivilja- või kanapuljong (või vesi)
250 g Kartulid
300 g Lillkapsas
200 g Rohelised herned
200 g Maitsestamata kreemjuust (või toorjuust)
Sool
Must pipar
Suhkur
Hakitud maitseroheline
Valmistamine
1. Kuumuta väiksemaks tükeldatud seeni kuival pannil, kuni vedelik aurustub. Lisa veidi võid ja prae läbi.
2. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta poti põhjas ülejäänud või ja kuumuta selles sibul ning küüslauk läbi.
3. Lisa tükeldatud porgand ja oad, kalla peale puljong ja keeda viis minutit. Lisa tükeldatud kartul, õisikuteks eraldatud lillkapsas ning herned ja keeda veel 10 minutit.
4. Tõsta potist veidi keeduleent välja ja sega kreemjuustuga. Sega juust supisse ja lisa seened. Maitsesta soola, pipra ning suhkruga, kuumuta läbi. Raputa peale ohtralt maitserohelist.
Kommentaarid (0)