Lihatoidu retseptid

Grillitud veisesteik maasikasalsaga 

Pille Enden, 5. juuli 2018, 11:49
 Jaan Heinmaa
Üks hea laagerdunud veisesteik on  iga gurmaani unistus. Pehme, lausa suussulav liha on pakub nauditavalt puhast maitset. Veiseliha tasub küpsetada pigem vähem,  nii jääb see mahlane.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Laagerdatud veisesteik (a 250g)
3 spl Oliiviõli
5 tk Tüümianioks
Must pipar
Sool
MAASIKA-MÜNDISALAT
200 g Maasikad
1.5 spl Palsamiäädikas
1 spl Rumm
1 spl Pruun suhkur
1 tk Keskmine punane sibul
1 peotäis Mündilehed
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Hõõru liha mõlemalt poolt pipra, oliiviõli ja värske tüümianiga kokku. Grilli  kummaltki poolt 3-4 minutit. Grillimisaeg võib sõltuvalt lihatükist olla veidi pikem või lühem. Võta grillilt ja maitsesta soolaga. Lase viis minutit seista ja lõika õhukesteks viiludeks.
2. Salsa valmistamiseks kuumuta palsamiäädikas ja rumm keemiseni. Lisa suhkur ja sega lahustumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa hakitud sibul ja tükeldatud maasikad. Lase jahtuda ja sega hulka hakitud mündilehed.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee