Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
5. juuli 2018, 11:35

Grillitud räimed kodujuustukastmega

Ehe suvine toit,  mis viib keele alla. Kindlasti passib siia juurde koos tillioksaga keedetud värske kartul. Pikalt pole vaja grilli juures passida, sest räimede grillimine läheb üsna kiiresti. Mugav on räimi  resti vahel grillida, nii saab neid hõlpsalt ümber pöörata.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Värsked räimed
0.5 dl Oliiviõli
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
Hakitud till
KODUJUUSTUKASTE
400 g Kodujuust
2 dl Hapukoor
1 dl Hakitud roheline sibul
1 dl Hakitud till ja petersell
1 tk Keskmine värske soolakurk
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Puhasta räimed: eemalda pea ja sisikond. Tupsuta kõhuõõned majapidamispaberiga puhtaks ja kuivaks. Sega kalad oliiviõli ja sidrunimahlaga  ning  maitsesta soolaga.
2. Sega kodujuust, hapukoor, hakitud sibul ja ürdid ning soolakurk. Maitesta soola ja pipraga.
3. Pane kalad restile ja riputa peale musta pipart. Grilli mõlemalt poolt kuldpruuniks, ca 2-3 minutit kummaltki poolt. Võta grillilt ja puista peale hakitud tilli.
4. Serveeri kodujuustukastme ja keedetud värske kartuliga.