Linnuliha retseptid

Grillitud kana ja melonisalat maasikatega 

Pille Enden, 5. juuli 2018, 11:07
Foto: Jaan Heinmaa
Maasikad ja melon annavad kanasalatile värskuse ja kerguse ning rukolakaste täiendab salatit mahedal moel. Loomulikult võib kana küpseks praadida ka pannil või panna salatisse vahelduseks hoopis suitsukana.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 tk Kanafilee või -kintsuliha
1 spl Oliiviõli
1 tk Punane sibul
1 tk Väike melon nt kantaluup
150 g Maasikad
100 g Salatilehed
Hakitud petersellilehed
RUKOLAKASTE
2 peotäit Rukolalehed
2 tk Kppslauguküüs
1 dl Hakitud petersellilehed
1.5 dl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud laimimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pane rukolalehed, tükeldatud küüslauguküüned, petersell ja õli blenderisse või töötle saumikseriga peeneks. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga. Määri kanafileed poole kastmega kokku ja jäta tunniks maitsestuma.
2. Küpseta kanafileed grillpannil või grilli mõlemalt poolt krõbedaks ja küpseks, 5-7 minutit kummaltki poolt. Lase 4-5 minutit seista ja lõika siis ribadeks. Lõika sibul õhukesteks viiludeks, meloni viljaliha kuubikuteks ja maasikad sektoriteks.
3. Pane kaussi salatilehed, sibul, melon ja kana  ning sega kastmega. Lõpuks sega õrnalt hulka maasikad. Puista peale hakitud petersellilehti ja serveeri kohe.