Foto: Ragne Värk
Magustoidud
4. juuli 2018, 10:00

Kausikook keedukreemi ja maasikatega

Kui sul puuduvad mõtted, mida magusat suvisel ajal lauale panna, valmista kausikooki. Võid kindel olla, et kõigi lauasistujate maitsemeeled saavad väärikalt kostitatud!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Biskviitpõhi või klassikaline keeks
300 g Maasikad
2 dl Rõõsk koor
1 spl Suhkur
KEEDUKREEM
5 dl Piim
1 dl Suhkur
2 tk Muna
1.5 spl Nisujahu
1 tl Vanillsuhkur
1 spl Või
KAUNISTUSEKS
Maasikad, šokolaadikaste (soovi korral)

Valmistamine
1. Esmalt valmista keedukreem. Selleks kuumuta piim keemiseni. Tõsta tulelt, lisa suhkur ja sega lahustumiseni. Mikserda ühtlaseks munad ja jahu. Pane piim uuesti pliidile, alanda temperatuuri keskmise kuumuseni ja vala pidevalt vispeldades juurde munasegu. Lisa ka vanillsuhkur ja kuumuta kuni paksenemiseni. Tõsta segu pliidilt, lisa segades juurde või ja lase kastmel peaaegu täielikult jahtuda.
2. Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Tükelda maasikad. Võta kauss (mahutavusega ­umbes 1–1,5 l) ja pane selle põhja pooled keeksitükid. Vala nende peale pool keedukreemist, kata see omakorda poole koguse maasikatega ning laota peale pool vahukoorekogusest. Korda sama tegevust.
3. Pane kook kuni söömiseni külmkappi. Kaunista vahetult enne serveerimist!