Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
2. juuli 2018, 09:04

Maasika- šokolaadi- ja toorjuustupirukas

Šokolaad ja maasikad ...mmm, rohkem sõnu polegi vaja! Et pirukas jääks särav, kata maasikad tarretisega, kuid see ei mõjuta maitseomadusi, nii et selle võib ka tegemata jätta. Täidises võib kasutada nii tumedat kui piimasokolaadi või kombineerida neid mõlemaid sobivas vahekorras - just nii, kuidas rohkem maitseb. 

Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Valge speltajahu
0.25 l Sool
85 g Või
4 spl Külm vesi
TÄIDIS
200 g Piima- või tume šokolaad
2 spl Või
300 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
500 g Maasikad
0.5 dl Vesi
2 spl Tarretisesuhkur

Valmistamine
10 tk
1. Sega jahu ja sool, lisa tükeldatud või ja mudi puruks. Lisa lusikahaaval vesi, iga kord ühtlaseks segades. Kui tainas on juba hästi vormitav, vormi palliks ja suru 24cm pirukavormi põhja ja äärtele.
2. Kuumuta ahi 200 kraadini.  Aseta taina peale küpsetuspaber ja raskus ning küpseta 10 minutit. Eemalda küpsetuspaber koos raskusega ja küpseta veel 7-8 minutit, kuni põhi on kuldpruun. Jahuta.
3. Sulata šokolaad ja või pliidil kastrulis madalal kuumusel. Sega toasooja toorjuustu hulka tuhksuhkur ja sulasokolaad, sega ühtlaseks. Määri jahtunud põhjale. Poolita maasikad ja lao täidisele.
4. Mõõda kastrulisse vesi ja kuumuta keemiseni, puista hulka tarretisesuhkur ja kuumuta kuni vedelik muutub selgeks.  Nirista kuum vedelik lusikaga ettevaatlikult maasikatele. Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi.