Toiduuudised

PANEME KURKE PURKI! Toidutare tarkade nipid ja retseptid, kuidas teha ruttu krõmpse kurke (3)

Toidutare, 24. juuni 2019, 11:01
Külmkapikurgid Foto: Jaan Heinmaa
Esimesed kurgid on saanud kasvuhoonetes valmis ning otse loomulikult rändavad need lisaks niisama söömisele ja salatitele ka hapendamis- ja marineerimisnõusse. Toidutare retseptivõlurid Pille ja Lia jagavad oma nippe, kuidas ikkagi kurgid krõmpsuma saada. 

Nii mõnigi kurgihapendaja on kurtnud, et teeb küll kõik õigesti retsepti järgi, aga tulemus on kuidagi pehmeke. Pole seda mõnusat krõmpsu, mis asja juurde käib. Vahel jääb kurk suisa seest lögaseks.


Lia Virkus kinnitab: "Hoian alati võimalusel ka üleöö väikseid kurke külmas vees ja jahedas kohas. Kui ei ole aega, siis vähemalt kaks tundi külmas veel on ka hea!”


Pajatab Pille Enden: "Minagi hoian neid külmas vees, aga tavaliselt pool päeva.  Sel on kaks eesmärki - et oleks krõmpsud ja saaks korralikult puhtaks.  Kui juhtub sügavkülmas jääd olema, panen vette jääd ka.”


Pille manitseb ka, et soolvesi tuleb kurkidele kuumalt peale valada!

Klikka retseptil: Külmkapikurgid 

Külmkapikurgid Foto: Jaan Heinmaa

Mahedas marinaadis kurgid saavad paari päevaga söömiskõlblikuks ja jäävad mõnusalt krõmpsud. Valmistamiseks sobivad nii pikad kui lühikesed kurgid.

Klikka retseptil: Memme Silvi kurgid 

Memme Silvi kurgidFoto: Ragne Värk

Põlvest põlve edasi antud hoidiseretsept väärib järele tegemist. Nende kurkide valmistamiseks pole vaja äädikat ega muud hapet – pisikesed kurgihakatised valmivad paari päevaga soolvees ideaalseks! Kuigi retsept on lihtne, käivad sellega kaasas ka kindlad soovitused, mida hoidistaja meeles võiks pidada.

Klikka retseptil: Kilekotikurgid 

Kilekotikurgid Foto: Jaan Heinmaa

Kui sul on kiirelt vaja teha maitsvaid värskeid hapukurke, saad need valmis 2–3 tunniga kilekotis ja külmas. Kurke on hea paar tundi enne külmas vees leotada, et nad jääksid krõmpsud. 

Samal teemal

6. august 2019, 08:30
10 KRÕMPSU KURGISALATIT: hooaja lemmikust veidi vallatuma lihviga valmistatud lahjad road