Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
13. juuni 2018, 13:22

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kala on mugav maitsestada omatehtud murulaugupestoga ja seejärel grillida. Sel moel saad valmistada nii meelepärast valget kui punast kala, suvine roheline salat kõrvale ja imeline kõhutäide ongi olemas!

Kogus: neljale

Koostisosad
SUVINE GRILLKALA
800 g Valge kala filee nahaga (tursk, saida, koha või muu kala)
Sool
Must pipar
Peale röstsibul
MURULAUGUPESTO
1 dl Oliivi- või muu meelepärane õli
50 g Murulauk
Sool
Must pipar
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
15 g Riivitud parmesan
0.5 dl Päevalilleseemned

Valmistamine
1. Maitsesta kala soola ja pipraga, tõsta kahekordsele fooliumile. Laota peale pestot (kõike ei pea panama kalale), keera pealt foolium kinni.
2. Grilli küpseks või küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit, olenevalt kala paksusest. Ava foolium, puista peale röstsibul ja grilli –küpseta veel 5 minutit. Serveeri koos pestoga, mida on hea ka grillitud saiadele määrida.
3. Pesto valmistamiseks aseta koostisosad blenderisse või töötle sauseguriga ühtlaseks, just sulle sobiva koredusega massiks.