Kalatoitude retseptid

Grillitud täidetud kalmaarid 

Lia Virkus, 13. juuni 2018, 13:11
 Jaan Heinmaa
Selliselt täidetud  ja grillitud kalmaarid on uhke peoroog küllatulevatele mereannigurmaanidele. Midagi rasket siin pole, vaja vaid leida poest sügavkülmaletist puhastatud ja nahata külmutatud kalmaarid.  

Kogus: viiele

Koostisosad
5 tk Puhastatud, sügavkülmutatud nahata kalmaarituub (550 g)
TÄIDIS
400 g Valge või punane kalafilee
1 tk Väike sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane tšillipipar
2 spl Oliiviõli
3 spl Hakitud lehtpetersell
3 spl Hakitud koriander
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
KÜÜSLAUGUÕLI
1 dl Oliiviõli
1 tk Suur küüslauguküüs
SERVEERIMISEKS
Koriander, tšilli, lehtpetersell

Valmistamine
1. Maitsesta kalmaarid soolaga, laota grillile või ahju ja grilli või küpseta 150 kraadi juures fooliumi all u 5 minutit. Ära üle küpseta, et kalmaariliha ei läheks kummiseks.
2. Haki sibul ja küüslauk. Haki ka tšillipipar ja värsked ürdid. Küpseta kastruli põhjas õlis sibulat, küüslauku ja tšillit, kui need on klaasjad. Peenesta kalaliha ja sega pruunistatud sibula, küüslaugu ja tšillliga ning hakitud ürtidega. Kuumuta läbi ja maitsesta sidrunimahla, soola - pipraga.
3. Purusta küüslauguküüs ja sega oliiviõliga küüslauguõliks, jäta ootele.
4. Täida kalmaarid kala-ürdiseguga. Kinnita hambatikkudega. Grilli kalmaare mõni minut igalt küljelt, aga mitte ka kauem. Tõsta serveerimisalusele, nirista peale väheke küüslauguõli ning kaunista hakitud tšilli ja värskete ürtidega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee