Taimetoidu retseptid

Grillitud porgandid sidruni, mandli ja koriandriga 

Lia Virkus, 13. juuni 2018, 13:04
 Jaann Heinmaa
Lihtsad suviselt noored porgandid saavad grillituna ja sidruni- koriandrikastmega ülevalatuna marumõnusaks. Hea liha-kala kõrvane!

Kogus: neljale

Koostisosad
12 tk Noor porgand
2 spl Oliiviõli
1 spl Koriandriseemned
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
2 spl Valge veini äädikas
3 spl Kooritud mandlid
0.5 tk Punane tšilli, hakitud
1 punt Värske koriander
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda hoolikalt pestud porgandeid vees 2-3 minutit, rulli neid oliiviõlis ja grilli fooliumalusel, kuni need omandavad kauni värvuse.
2. Purusta uhmris koriandriseemned, lisa riivitud sidrunikoor. Sega kastmeks juurde sidrunimahl, äädikas ja oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga.
3. Vormi fooliumist pakike ja täida mandlite ja 0,5 tl soolaga. Kuumuta grillil, kuni mandlid on kuldpruunid. Laota porgandid serveerimisalusele või -plaadile, puista peale röstitud mandlid, hakitud tsilli ja värske  koriander . Nirista peale kaste ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Sobivad hästi grillitud liha või kala kõrvale. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee