Grillitud porgandid sidruni, mandli ja koriandriga
Kogus: neljale
Koostisosad
12 tk Noor porgand
2 spl Oliiviõli
1 spl Koriandriseemned
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
2 spl Valge veini äädikas
3 spl Kooritud mandlid
0.5 tk Punane tšilli, hakitud
1 punt Värske koriander
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Keeda hoolikalt pestud porgandeid vees 2-3 minutit, rulli neid oliiviõlis ja grilli fooliumalusel, kuni need omandavad kauni värvuse.
2. Purusta uhmris koriandriseemned, lisa riivitud sidrunikoor. Sega kastmeks juurde sidrunimahl, äädikas ja oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga.
3. Vormi fooliumist pakike ja täida mandlite ja 0,5 tl soolaga. Kuumuta grillil, kuni mandlid on kuldpruunid. Laota porgandid serveerimisalusele või -plaadile, puista peale röstitud mandlid, hakitud tsilli ja värske koriander . Nirista peale kaste ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Sobivad hästi grillitud liha või kala kõrvale.
Kommentaarid (0)