Lihatoidu retseptid

Seakaelakarbonaad paprika-tšillimarinaadis 

Lia Virkus, 13. juuni 2018, 12:27
 Jaan Heinmaa
Isekeedetud paprikamarinaad on üks maitsev kooslus, milles saad nii liha marineerida kui ka pärast sellega serveerida. 

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Seakaelakarbonaad
PAPRIKAMARINAAD
2 tk Suur punane paprika
1 tk Punane tšillipipar
2 tk Küüslauguküüs
1 tl Riivitud ingver
1 tl Paprikapulber
0.5 tl Riivitud muskaat
2 spl Värskelt pressitud laimi mahl
2 spl Pruun suhkur
1 spl Vesi
Sool
Must pipar
2 spl Punase veini äädikas

Valmistamine
1. Poolita paprika ja tšillid, puhasta seemnetest. Keeda neid vees u 1-2 minutit. Nõruta ja püreeri köögikombainis koos ülejäänud ainetega, va veiniäädikas ja sool-pipar.
2. Kalla püree potti ja kuumuta pliidil 10 minutit, maitsesta punase veini äädika, soola ja pipraga. Lõika liha 4-6 viiludeks ja sega poole marinaadiga.
3. Hoia liha marinaadis 4 tundi kuni üleöö. Grilli küpseks, serveeri ülejäänud marinaadiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee