Küpsetised

Kaerakorvikesed vahukoore ja maasikatega 

Lia Virkus, 11. juuni 2018, 08:20
Foto: Jaan Heinmaa
Kaerakorvid maitsevad imeliselt koos vahukoore ja maasikatega, moodustades stiilipuhta suvise klassika! Ilma täidiseta korvikesed sobivad hästi ka sügavkülmutamiseks, nii on mugav neid ka paarikaupa soovi korral üles sulatada ja täita vahetult enne serveerimist vahukoore ning  maasikatega. 

Koostisosad
KAERAKORVIKESED
200 g Või
4 spl Suhkur
4 dl Jämedad täisterakaerahelebed
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Sool
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
400 g Maasikad

Valmistamine
12-15 tk
1. Sulata või kastrulis, sega hulka kaerahelbed, suhkur ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu.
2. Vajuta tainas paberist või silikoonist muffinivormidesse ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 5-7 minutit või kuni korvikesed on kaunilt pruunid. Suru koheselt lusikaga vormide põhjad sügavamaks, et oleks, kuhu jahtununa vahukoort ja marju tõsta.
3. Lase 10 minutit jahtuda ja eemalda korvid ettevaatlikult vormidest, tõsta restile lõplikult jahtuma. Vahetult enne serveerimist vahusta koor suhkrutega ja jaga jahtunud korvikestesse, kaunista tükeldatud maasikatega. Naudi kohe või hoia serveerimiseni külmas.