Koostisosad
KAERAKORVIKESED
200 g Või
4 spl Suhkur
4 dl Jämedad täisterakaerahelebed
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Sool
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
400 g Maasikad
Valmistamine
12-15 tk
1. Sulata või kastrulis, sega hulka kaerahelbed, suhkur ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu.
2. Vajuta tainas paberist või silikoonist muffinivormidesse ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 5-7 minutit või kuni korvikesed on kaunilt pruunid. Suru koheselt lusikaga vormide põhjad sügavamaks, et oleks, kuhu jahtununa vahukoort ja marju tõsta.
3. Lase 10 minutit jahtuda ja eemalda korvid ettevaatlikult vormidest, tõsta restile lõplikult jahtuma. Vahetult enne serveerimist vahusta koor suhkrutega ja jaga jahtunud korvikestesse, kaunista tükeldatud maasikatega. Naudi kohe või hoia serveerimiseni külmas.
Kommentaarid (0)