Foto: David Truusa
Taimetoidu retseptid
1. juuni 2018, 09:04

BBQ põrsaribid Coca-cola BBQ kastme, grillitud maisi ja suvise salatiga

Koostisosad
2 tk Babyback searibi
2 spl Paprikapulber
1 spl Sibulapulber
2 spl Sool
2 tl Must pipar
2 spl Fariinsuhkur
1 tl Cayenne pipar
3 tk Värskelt riivitud apelsini koor
2 spl Suitsutatud paprikapulber
100 ml Õunaäädikas
200 ml Õunamahl
MOPPKASTE
4 spl Tomatiketšup
4 spl Sweet and Spicy Chipotle’i BBQ-kaste
2 spl Maltoosa
200 ml Õunamahl
100 g Õunamoos
125 ml Coca-Cola
4 spl Salsa
Sool
Must pipar
MAIS
2 tk Värske maisitõlvik
100 g Või
2 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar
1 tk Purustatud küüslauguküüs
SALAT
100 g Lennik salatisegu
1 tk Oranž paprika
0.5 tk Värske kurk
100 g Kirsstomat
4 spl Oliiviõli
2 spl Õunaäädikas
1 spl Vedel mesi
0.5 tl Tšillihelebed
Sool
Must pipar
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine
1. Ribide ettevalmistamiseks eemalda kontidelt kelme ning sega kokku õunaäädikas ja õunamahl, sool ja pipar. Kasta põrsaribid segusse ning lase seista, kuni valmistad kuivmarinaadi.
2. Sega kokku kuivmarinaadi maitseained.
3. Võta ribid äädikamahla segust välja ning aseta fooliumiga kaetud tööpinnale. Puista ühtlaselt kuivmarinaad üle ribide mõlemalt poolt. Hõõruda pole vaja, peaasi, et ühtlaselt kaetud.
4. Kuumuta keraamiline grillahi koos soojuspeegeldajatega, või söegrill, kus söed on ühel pool, 150 kraadini ning küpseta 20 minutit, kuni rivid on kuldpruunid. Seejärel mähi ribid fooliumisse ning küpseta samal kuumusel 35–45 minutit.
5. Samal ajal valmista moppkaste. Sega kõik koostisosad potis kokku ning kuumuta kuni segu on paks.
6. Grillitud maisi jaoks puhasta maisitõlvik lehtedest ning sega kokku maitsevõi. Kata mais võiga ning grilli kuumal grillil, kuni on ilusad grillmärgid. Võid eelnevalt keeta maisi 4 minutit soolvees.