Väherasvased toidud

Küpsetamata kevadrullid 

Eva Pärtel, 28. mai 2018, 02:50
Foto: Eva Pärtel

Koostisosad
10 tk Shiitake-seen või kooritud krevetid (200 g)
3 tk Hiina kapsa leht
1 tk Punane paprika
1 peotäis Värsked idud
Seesamiõli
Sojakaste
Sool
Must pipar
10 tk Riisipaber

Valmistamine
Kogus 10 tükki.
Täidis
1. Kui kasutad shiitake-seeni, pane need 12 tunniks külma vette likku. Pärast leotamist pigista üleliigne vesi seentest välja. Lõika seened ribadeks ja prae neid mõni minut pannil kerges õlis, maitsesta soolaga ja tõsta jahtuma.
2. Lõika Hiina kapsas ja paprika u 5 cm pikkusteks ribadeks.
3. Sega kõik täidise koostisained kokku ja maitsesta.
Rullid
1. Kasta riisipaber sooja vette, nii et paber läheb õige pisut pehmeks. Eesmärk on, et seda saaks voltida.
2. Tõsta täidis paberile ja voldi kevadrullid kokku nii nagu piltidel.
3. Serveeri rulle sojakastmega.
HEA TEADA!
Värsketeks kevadrullideks on kõige sobilikum riisijahust valmistatud riisi- paber. Pildil olev kevadrull on tehtud Vietnamis toodetud riisi- paberiga, mida saad tellida näiteks umami.ee-st. Riisipaberis kevadrulle on võimalik ka küpsetada, kuid need jäävad nätsked ja vähe krõbedad. Seetõttu sobib küpsetatud variantideks paremini nisujahust tainas.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee