Foto: Laura Strandberg
Madala GI toidud
28. mai 2018, 03:10

Maasika-rabarbrikrõbedik

Lihtsalt valmiv krõbedik on tervislik ja mõnus, nii et patt on see proovimata jätta. Vormi serveerides tõsta taldrikule sulama ka jäätisepall.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Maasikad
300 g Rabarber
4 spl Mesi
200 g Mandlid
1.5 spl Või
1 tl Vanilliekstrakt
1 tl Kaneel
150 g Kaerahelbed

Valmistamine
1. Tükelda maasikad ja kooritud rabarbrid jämedalt ning sega meega.
2. Aseta maasikarabarbrisegu ühte suurde või mitmesse väikesesse ahjunõusse.
3. Purusta mandlid ja sega need kaerahelveste, 2 sl mee, sulatatud või, vanilliekstrakti ja kaneeliga.
4. Laota kaerahelbemandlisegu ühtlaselt maasikatele ja rabarbritele.
5. Tõsta vorm 180kraadisesse ahju ja küpseta seda 20–25 minutit, kuni kook on pealt krõbe ja kuldse jumega.