Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. mai 2018, 02:26

Rabarberikook maasikatega

Krõbedal muretaignapõhjal kevadine rabarberiplaadikook magusate maasikatega. Seda on tore küpsetada ajal , kui  esimesed maasikad  poodides  müügil ja rabarber juba aias kasvada vohab. Kogus 12-15 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
1 dl Pruun roosuhkur
3 dl Nisu- või toortatrajahu
1 tk Muna
1 tl Küpsetuspulber
Sool
VAHELE
400 g Rabarberid
200 g Maasikad
KATE
2 tk Muna
1 dl Pruun roosuhkur
2 tl Vanillsuhkur
200 g Maitsestamata Kreeka jogurt
SERVEERIMISEKS
Tuhksuhkur

Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka muna ja küpsetuspulbri ning soolaga segatud jahu. Mässi kilesse ja tõsta 30 minutiks külma.
2. Kata väiksem ahjuplaat (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga ning laota rullitud tainas peale. Tükelda rabarberid ja laota põhjale. Lõika maasikad sektoriteks ja aseta rabarberitele.
3. Katte tarvis vahusta munad suhkrutega, sega hulka jogurt. Nirista segu rabarberitele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni kook on läbi küpsenud. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Puista jahtunult üle tuhksuhkruga.

HEA TEADA!
Kooki saad küpsetada varakevadel ka ainult rabarberiga , siis oleks hea puistata rabarberitele ka väheke kaneeli.