Madala GI toidud

Spargel pastinaagikastmes 

Epp Mihkels, 21. mai 2018, 03:17
Foto: Katrin Press
Õrnamaitseline ja pisut magus keedetud pastinaak kastmeks suristatuna ning esimesed värsked kevadised grillitud sparglid. Lihtne ja kiire ning väga kerge ja maitsev.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Puhastatud pastinaak
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 l Keev vesi
1 tl Sool
2 dl Rõõsk koor 35%
Must pipar
Spargel vastavalt sööjate arvule

Valmistamine
1. Tükelda puhastatud pastinaak ja lõika kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk.
2. Pane kõik ained potti, vala peale 0,5 l keevat vett ja maitsesta soolaga. Lase keema tõusta ja hauta, kuni pastinaak on täiesti pehme. Surista mikseriga siidiseks kastmeks. Lisa koor ja lase uuesti keema tõusta. Maitsesta veel pipra ja vajadusel soolaga.
3. Lõika sparglitelt ära puitunud otsad, loputa ja nõruta sparglid. Grilli pannil või väligrillil ja serveeri kastmega.