Foto: Hele-Ma Alamaa
Kiudainerikkad toidud
7. mai 2018, 03:57

Küprose mandliküpsised

Traditsioonilised Küprose jõuluküpsised. Eerilised, mõnusad, krõbedad, õhukesed, mõne kuuma joogiga täiesti täiuslikud.

Koostisosad
125 g Mandlilaastud
125 g Pehme või
185 g Suhkur
2 spl Piim
200 g Nisujahu
25 g Maisitärklis
2 spl Soovi korral brändi
Kaunistamiseks mandlilaastud

Valmistamine
umbes 25 tk
1. Jahvata-haki mandlilaastud kergelt sõmeraks, mitte päris puruks. Vahusta või. Lisa aeglaselt suhkur, piim ja brändi (kui seda kasutad). Vahusta, kuni kõik on hästi korralikult vahus ja segunenud.
2. Sega õrnalt sisse purustatud mandlilaastud. Sõelu sisse jahu ja maisitärklis ning sega õrnalt. Vormi tainas toruks, keera toidukilesse ja hoia 30 minutit külmkapis.
3. Võta tainas külmast ja lõika toru umbes 1 sentimeetri paksusteks viiludeks. Pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile, jäta ka vajumisruumi, kaunista mandlilaastudega.
4. Pista ahju ja küpseta 160 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni küpsised paistavad tumekuldsed.
5. Kuni küpsised jahtuvad, keeda tee. Nii võib isegi päikese pilve tagant välja meelitada.