Kiudainerikkad toidud

Maapähklivõiküpsised 

Eva-Maria Liivi, 7. mai 2018, 03:27
Foto: Hele-Mai Alamaa
Rammusad ja vastupandamatud... Kui maapähklivõi meeldib, siis on see täielik hitt, ja isegi kui ei meeldi, võtad ikka mõne küpsise. Ameerikamaal on need küpsised ja maapähklivõi üldse väga armastatud. Head rammusad ja krõbedad. Proovi mitte kõiki korraga nahka panna.

Koostisosad
240 g Toasoe või
360 g Hele muscovado suhkur
1 tk Kergelt lahtiklopitud muna
1 tl Vanillipasta
100 g Pähklitega maapähklivõi
180 g Nisujahu
2 tl Sooda
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
120 g Röstitud täisterakaerahelbed
50 g Soovi korral šokolaaditükid

Valmistamine
umbes 30 tk
1. Vahusta või suhkruga kohevaks. Lisa vähehaaval lahtiklopitud muna, vanillipasta ja maapähklivõi. Teise kaussi sõelu kuivained (välja arvatud kaerahelbed), sõelu isegi kaks korda, hoolikalt. Lisa kaerahelbed ja sega kokku ühtlaseks tainaks.
2. Tõsta küpsised supilusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja arvesta, et need vajuvad laiali ja õhukeseks.
3. Küpseta eelsoojendatud ahjus 170 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised on üleni pruunid. Lase pisut jahtuda, muidu murenevad kergelt.
4. Kui soovid eriti lahedat ja pidulikku maiust, tee küpsistest burgerid! Määri ühele küpsisele maapähklivõid ja siis vajuta teine sellele peale. Absoluutne hitt!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee