Laktoosivabad toidud

Wasabilõhe kurgisalati ja mooniseemnetega 

Lia Virkus, 7. mai 2018, 05:59
Foto: Jaan Heinmaa
Magushapu kurgisalat sobib hästi kala kõrvale. Mustad seesami- ja mooniseemned lisavad põnevust, tervislikkust ja maitsekust veelgi.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Nahaga lõhefille (a 125 g)
1 spl Wasabipasta
1 spl Oliiviõli
Sidrunipipar
KURGISALAT
1 tk Pikk kurk
1 tk Väike punane tšilli
2 spl Riisiveiniäädikas
1 tl Fariinsuhkur
1 tl Sool
2 spl Mooniseemned
Värskelt purustatud must pipar

Valmistamine
1. Määri lõhefileed oliiviõliga, maitsesta sidrunipipraga ja seejärel määri peale wasabipasta.
2. Poolita kurgid pikuti ja tõmba lusikaga seemneosa puhtaks. Tükelda viltuselt jämedamateks viiludeks, sega kausis õhukeste tšilliviilude, riisiveiniäädika, suhkru ja soola, mooniseemnete ja jahvatatud musta pipraga. Sega, kuni sool ja suhkur on lahustunud. Grilli kala pannil 5–6 minutit, olenevalt fileede paksusest. Serveeri salati ja keedetud riisiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee