Koostisosad
2 dl Maisijahu
0.75 dl Päevalilleseemned
0.5 dl Seesamiseemned
0.5 dl Kõrvitsaseemned
0.5 dl Tšiiaseemned
1 tl Sool
2.5 dl Keev vesi
0.5 dl Oliiviõli
Valmistamine
1. Sega maisijahu seemnete ja soolaga. Lisa kuum vesi ja õli. Sega tainaks, lase sel umbes 20 minutit seista. Kata töölaud ahjuplaadi suuruse küpsetuspaberiga. Tõsta sellele tainas, kata teise küpsetuspaberiga. Vajuta tainas kätega laiemaks ja rulli siis kahe paberi vahel võimalikult õhukeseks. Eemalda pealmine paber.
2. Tõsta näkileivatainas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta plaaditäit 150 kraadi juures 45–60 minutit, kuni näkileib on kergelt pruunistunud ja krõbe. Tõsta ahjust, lase jahtuda. Murra enne söömist vaba kujuga paladeks.
Kommentaarid (0)