Vegan toidud

Seemnenäkileivad 

Mari-Liis Ilover, 30. aprill 2018, 03:46
Foto: Mari-Liis Ilover
Seemnetest pungil krõbedad näkileivad, mis lisaks kasulikkusele ja tervislikkusele on üü-lii-maitsvad! Proovi dippide või määretega. Supermõnus vahepala katkivajutatud avokaadoga, millele puistatud soola ja pipart ning lisatud paar seibi punast sibulat.

Koostisosad
2 dl Maisijahu
0.75 dl Päevalilleseemned
0.5 dl Seesamiseemned
0.5 dl Kõrvitsaseemned
0.5 dl Tšiiaseemned
1 tl Sool
2.5 dl Keev vesi
0.5 dl Oliiviõli

Valmistamine
1. Sega maisijahu seemnete ja soolaga. Lisa kuum vesi ja õli. Sega tainaks, lase sel umbes 20 minutit seista. Kata töölaud ahjuplaadi suuruse küpsetuspaberiga. Tõsta sellele tainas, kata teise küpsetuspaberiga. Vajuta tainas kätega laiemaks ja rulli siis kahe paberi vahel võimalikult õhukeseks. Eemalda pealmine paber.
2. Tõsta näkileivatainas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta plaaditäit 150 kraadi juures 45–60 minutit, kuni näkileib on kergelt pruunistunud ja krõbe. Tõsta ahjust, lase jahtuda. Murra enne söömist vaba kujuga paladeks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee